Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Tyúkica, aki csak jó kutya szeretne lenni
2019.10.01.


Tyúkica visszakerülése óta szinte azonnal az egyik ideiglenes befogadónknál él. Olvassátok szeretettel beszámolójukat, milyen csodásan kinyílt a kis lelke, milyen fantasztikus kutya lett belőle:)
"Ha egy mondattal kéne jellemeznem Tyúkicát, az tényleg ennyi lenne: ő csak jó szeretne lenni. Mindig keresi, hogyan járhat a kedvünkben, próbálja kitalálni, hogy mit szeretnénk, mit - vagy éppen mit ne csináljon. Ő leginkább csak szeretetre, törődésre és egy kis mozgásra, játékra, na és persze ételre vágyik.


Nagyon jó természetű, nyugodt, kiegyensúlyozott kutya, nem tolakodó, ő már attól is boldog, ha csak a gazdi közelében lehet. Imádja, ha simogatjuk, nyúzzuk, játszunk vele, de sokszor magától is pár méterrel arrébb lefekszik, és csak boldog, hogy velünk lehet.

Könnyen és gyorsan tanítható, látszik rajta, hogy próbálja mindig kitalálni, hogy mit szeretnénk tőle. Kicsit inkább félős néha, de soha sem agresszív. Pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, mindig visszajön, ha hívjuk. Nagyon szeret sétálni, a több órás kirándulásokat is jól bírja, de nincsen kifejezetten igénye sok mozgásra napi szinten. Egy kis labdázásra viszont bármikor vevő, már a labda látványától is teljesen bezsong :) Kifulladásig képes visszahozni bármit, amit eldobunk neki!


A kocsiban utazással semmi problémája nincs, sőt, buszon és vonaton is teszteltük! Voltunk vele többször is több napot kempingezni, végig szuperül viselkedett, nagyon könnyű vele bármilyen közös programot tervezni, teljesen problémamentes :)

A vizet annyira nem kedveli, bár egyszer többszöri biztatásra teljesen váratlanul nekifutásból beugrott velünk egy tóba, ahonnan aztán másodperceken belül ki is menekült a partra :). A fürdetést kitartóan tűri, nem hisztizik.

Mindenkivel jól kijön. Kicsi gyerekekkel is többször teszteltük, szereti, ha nyúzzák vagy vele foglalkoznak bármilyen formában. Más kutyákkal barátságos, sokszor nem kifejezetten foglalkozik velük, de aki szimpatikus neki, azzal szívesen játszik nagyokat.


Étellel egyáltalán nem válogatós, bármit megeszik, azaz inkább elpusztít, amilyen gyorsan csak lehet. Gyomorproblémát nem tapasztaltunk nála, a csontokat imádja rágcsálni. Ha mi eszünk, nem kunyerál, nem sündörög az asztal alatt. Amikor meglátja, hogy előveszem a saját tálját, alig bír a fenekén maradni, de mégis ülve kivárja, amíg megkapja az ételt - ezt 2 nap alatt megtanulta nálunk :)


Bár szemmel tartja maga körül a történéseket, azzal nem lehetne vádolni, hogy kitűnő házőrző, cserébe nem sokat ugat :) Szobatiszta, de csak benti tartásra nem ajánlanám, mert nagyon szeret a szabadban lenni. A forgalmas utak, nagy zaj zavarja, ő inkább a nyugodt, csendes környezetben érzi jól magát, ezért belvárosba, nagy forgalmú út mellé nem kifejezetten ajánlanám.Minden reggel úgy örül nekünk, mikor meglát minket, mintha egy hete nem látott volna, sündörög, bújik, azt se tudja, hogy mit kezdjen magával, ezt a boldogságot látni rajta egyszerűen megunhatatlan :)Tyúkica váégre boldog, ideigleneseinek hála sikerült visszaadni az emberekben való hitét.
A gazdijelölteknek fel van adva a lecke: hasonló életkörülményeket kell biztosítania Tyúkicának, mint amit ideigleneseinél kap, de cserébe semmihez sem fogható szeretetet és ragaszkodást kap:) "

Tyúkica gazdikereső oldala ITT:

További képek Tyúkicáról ITT:

Köszönjük, hogy megnyugodhatott Nálatok és felkészítettétek a gazdis életre:)

Érdeklődni róla Fruzsinál lehet a 06 -30-647-97-91-es telefonszámon (ESTE 6 után) vagy az info@boxersos.hu email címen‼️Megosztom a Facebookon