Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Symphony - Igazi társ igazi társat keres
2019.05.03.
Symphony az a kutya, aki mellett mindenki elmegy.
Nem fiatal, nem is kimondottan szép (Nekem már az egyik legszebb :-)). Pedig jól kijön kutyákkal, kedves mindenkivel, sokszor többször is sétál egy szombaton, mert minden kezdő önkéntesnek bátran odaadjuk egy sétára.

Symphonyhoz egy éve járok ki az állatotthonba és őszinte leszek egy éve én is elmegyek mellette. Megsimogatom, tömöm jutifalattal, elviszem sétálni, de különösebb érzelmet nem váltott ki belőlem.
Idén tavasszal azonban érdekes dolgok történtek. Feleségemmel, Katával kitaláltuk, hogy indulunk a Hard Dog Race Not Just Run kutyás terepfutó versenyén két gazdikereső boxerrel. Mivel Kata nem annyira kutyás mint Én minél problémamentesebb kutyát szeretett volna, így egy másodpercig sem gondolkoztunk rajta, hogy Symphonyval fog futni. Elmentünk a versenyre, Symphony fegyelmezetten viselkedett a sok száz kutya között, gyönyörűen futott Katával. Majd a verseny után, ameddig kicsit pihentünk történt valami, ami meglepett: Symphony nem sokáig pihent, felült, leült Kata és közém és hol nekem, hol neki dőlt, épp csak annyira, hogy érezzük, ott van. Alig akartam hazaindulni, nem akartam, hogy ez a pillanat véget érjen, annyira jól esett.

A versenyt annyira élveztük, hogy eldöntöttünk, indulunk egy hónappal később a Base versenyen is, ahol már akadályokat is kell teljesíteni a kutyákkal. Ennek a versenynek napján felvettük a kutyákat és elindultunk Nagymarosra. Még ki sem értünk a menhely utcájából és Symphony újra meglepett. Azonnal teljesen más arcát mutatta. Hízelgett, bújt, osztotta a puszikat, nyalogatta a kezemet vezetés közben, befeküdt Kata ölébe. Látszott rajta, hogy amióta ismerem most először igazán elengedte magát és megmutatta valódi arcàt. Amíg vártuk a verseny indulását ugyanúgy vagy nekünk dőlve ült vagy a lábunkra tette a popsiját, vagy apósomnak udvarolt, vagy lànyom szendvicsét bűvölte, hàtha épp a szàjàba esik. :-) Végig éreztette a maga kedves, finom, nőies módján, hogy "itt vagyok, figyelek rád, érezz, melletted állok". Ezt a versenyt is gyönyörűen teljesítette, boldogan oldott meg minden akadályt, a végére még úszni is megtanult. :-)
Olyan boldog volt utána is. Érdemes megnézni a fotót, hogy néz engem. :-)
Visszamentünk vele a menhelyre, elköszöntük és tudtam, hogy egy hét múlva megint látom, de akkor megint nem ezt az arcát. Nem a "családhoz tartozom, imádlak titeket" arcát, "csak" a szokásost.

Pokoli napjaim voltak utána. Rossz kedvű voltam, csalódott, felemésztett a tehetetlenség. Hogy lehet, hogy egy ilyen csupaszív, kedves, igazi társ, aki csak arra vár, hogy végre adhasson valakinek a benne lévő mérhetetlen szeretetmennyiségből valamennyit 8 évesen egy menhelyen kell éljen? Hogy lehet, hogy velem együtt mindenki elsétált mellette az elmúlt másfél évben? Élete hátralévő éveiben miért nem jár neki a család melege és legalább egy fekhely a kanapé mellett?
Ez a kutya nem vár másra, mint egy méltó társra, valakire, aki méltó arra, hogy megmutassa neki is a valódi arcát, valakire, aki nem fogja cserbenhagyni, aki biztos támasza lesz hátralévő éveiben.

Hol vagy társ? Hol keressünk még? Meddig várjunk még?

Én most mindent megteszek érte, hogy megtaláljuk, Symphony mindent meg fog tenni érte, hogy megfeleljen neki, már csak szólni kellene a fenti hatalmaknak, hogy kössék már össze azokat a szálakat és találkozzanak össze!
Segítetek? Lehet, hogy pont Ti vagytok azok a fenti hatalmak...”
Symphonyról érdeklődni Fruzsinál lehet este 6 után a 06-30-647-97-91-es telefonszámon vagy az info@boxersos.hu emailcímen!


Megosztom a Facebookon