Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

BoxE.R. - Boxer Emergency Rescue - avagy mit csináltunk 2012-ben?
2013.03.06.
Jöjjön először néhány hír anyaszervezetünk, a NOÉ részéről, aki stabil hátteret biztosít boxer fajtamentő csoportunk számára.

A nehéz anyagiak ellenére 2012. a fejlesztés, fejlődés éve volt...

Kettő nagy NOÉs álmunk is valóra válhatott :)

A menhelyhez vezető út - időjárástól független - már nem csak szép, hanem sima is, megkönnyítve ezzel életünket, köztük a boxeres önkénteseknek és gazdijelölteknek is az állatotthonba jutást.
Kiépítésre került - ezúton is köszönjük - a munkánkhoz elengedhetetlen stabil, széles sávszélességű, vezetékes internet.

A nagy forgalomra tekintettel, valamint néhány támogatónk segítségével újabb kennelsorok kerültek megépítésre. (Nem jelentett különösebb gondot lakókkal megtölteni...)

Az állatotthon folyamatosan szépül és bővül, így megépült Linda, a galléros pávián,valamint Bruce Willis, az aranysakál kifutója is.Januártól megnyitotta kapuit az állatotthon területén működő kutyasuli is, azóta már több osztálynyi nebuló végzett alap és középfokon. És ami nagy öröm számunkra, hogy minden csoportban hemzsegtek a szuperül teljesítő exNOÉs védencek.Boxer fajtamentő csoportunk elhivatott munkáját 2012-ben is folytatta. A statisztikai adatok alább láthatóak:

A 2011. év végén a boxer fajtamentés gondozásában 41 kutya állt.
2012 során összesen 89 boxer került be hozzánk. Ebből balesetes, azonnali állatorvosi ellátásra szoruló 43 volt.
Minden hozzánk kerülő boxert oltatunk, chipeztetünk, ivartalaníttatunk, így kerülnek gazdához.
Az év során 76 boxert sikerült örökbe adnunk, és sajnos 7 olyan kutya volt, akinek már nem tudtuk megadni az gazdis élet boldogságát egy meleg otthonban, és kezeink között mentek át a Szivárvány hídon.
Emlékezzünk... - egy cikk az elvesztett boxereinkről


2013. január 1-én 47 gazdikereső kutya volt a gondozásunkban. Sajnos kapacitás hiányában boxer keverékeket már nem áll módunkban fogadni. A korábbi bekerülők közül Kamu, Gemma és Shrek (keverékek) még mindig a gondozásunkban van (2009. óta), sajnos az örökbefogadás legkisebb esélye nélkül.

Sok öröm és bánat is ért bennünket 2012-ben. Csak néhány mérföldkövet emelünk ki a munkánkból, hogy nagy vonalakban láthassátok.

Az évet Matrónával kezdtük, aki Isaszegen bandukolt az út szélén öregen, szinte vakon, csontsoványan és kiszáradva.

Hamarosan megkerült a gazdája, és kiderült, hogy Matróna 14! éves. Egy a gyerekek által nyitva felejtett kapun tévedt ki a kertből, és indult világgá süketen és vakon. Mivel kerti kutya volt, és korábbi gazdái nem tudták megoldani a benti elhelyezését, így Matróna a gondozásunkban maradt.

Sajnos hiába volt a meleg hely, a gondoskodó kezek, a korral és a betegséggel már nem tudta/tudtuk felvenni a harcot, így Matróna január végén átsétált a Szivárványhídon :(


Dáridó kutyánk még 2011-ben került hozzánk bőrbetegen. Sajnos nem került neki hamar gazdi, így kétségbeesetten láttuk, hogy a kezdetben gyógyuló bőrbaj, visszatért, és Dáridó szó szerint megkopaszodott.


S.O.S. ideiglenes befogadó keresésébe fogtunk, szerencsére sikeresen :) Nóri és Laci hónapokig gondozta őt, és Dáridó a gyógyulás útjára lépett. Itt is köszönjük nekik önzetlen segítségüket.


Dáridó azóta boldog gazdis kutya :)
Egy tragédia árnyékolta be a tavaszunkat. Egy kis védencünket, Yanát az örökbefogadó drogos, brutális élettársa szó szerint agyon verte. Az ügy részletei ITT olvashatóak.

Az ügy még nincs lezárva, csapatunk és a NOÉ Állatotthon Alapítvány még nem adta fel a reményt, hogy bíróság elé kerüljön az ügy, ahol Yana gyilkosa megkapja méltó büntetését.

A május mindig eseménydús, hiszen ekkor kerül megrendezésre a BoxE.R. Majális.


2012-ben május 13-án volt ez a minden évben megrendezésre kerülő boxeres buli, amihez immár két éve a bulldogosok is csatlakoztak.

Részletes beszámoló a rendezvényről :)

Már most szólunk, hogy 2013-ban MÁJUS 5-ÉN kerül megrendezésre a BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Buli, amire mindenkit szeretettel várunk.

Zsazsa története sem felemelő: a 3 éves kutyát akkori gazdája vitte altatásra állatorvosunkhoz bőrbetegsége miatt. Az orvos természetesen azonnal értesített bennünket, és segítséget kért.
Zsazsa így került hozzánk:


Több hétig-hónapig tartó kezeléssel sikerült az egészségi állapotát rendezni, és ideiglenes befogadójánál végleges otthonra is talált :)


És a happy end-et nézzétek meg a gazdi filmjében :)


Mókus kutyánk sérülten érkezett. Egy rosszul sikerült kerítésmászás következtében az egyik hátsó lába majdnem odalett. A szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően, sikerült megmenteni a lábát, de ez hónapokig tartó kezelési folyamat eredménye volt.


Azóta már Mókus is a gazdis boxerek boldog táborát erősíti :)

Shadow bekerüléskori állapota szintén sokkolt bennünket.


Szőr szinte alig volt rajta, a bőre rá volt száradva a csontjaira, a testét véres sebek borították. Szeme fájdalomról árulkodott, mikor könyörgően nézett ránk.

Emese és családja volt Shadow ideiglenes befogadója, ahol a szerető gondoskodásnak hála hamar erőre kapott. Még nyaralni is voltak együtt, és Shadow nagyon jól érezte magát :)


Részletes beszámoló Shadow nyaralásáról

Azóta Shadow is végleges gazdihoz költözött már, sőt sikeres vizsgát is tett a helyi kutyaiskolában :)


Wasa augusztus végén érkezett 1 napos babáival az Illatos útról, ahová saját gazdája adta le.

A babák azóta felcseperedtek, és egy kivételével még mind gazdikeresők Wasa-val együtt.Több veszteség is ért bennünket ebben az évben, de a legfájóbb Lujzi elveszítése volt :(

Lujzi a boxer fajtamentésnél töltött időszak alatt ideiglenes befogadónál élt. Cili, aki ideiglenes, majd végleges otthont biztosított Lujzinak, így búcsúzott tőle:
"Nem igazán szoktam megosztani, hogy "mi jár a fejembe", de ma kivételt teszek.
Az én drága Nyanyám ma hosszú útjának a végére ért, itthagyott minket :(
Azt hiszem nem kell mondanom, hogy mennyire hiányzik, már nem lesz meg a napi rutin, a gyógyszerbeadás, az elindulás előtti külön séta, nem kell a tálját fognom etetésnél, Twister se fog a fejére ülni már többet, és nem fog nekem senki szteppel fél 8-kor, hogy vacsora idő van. Imádtam az öreglányt és ahogy kiderült a végén mikor már nagyon beteg volt, hogy kedvemért mindig összeszedte magát és próbálta leplezni fájdalmát. Tudom, hogy mellettem mozgalmas élete volt, de ilyenkor mégis az fáj, hogy lehetett volna még több, mert nagyon élvezte mikor foglalkoztam vele. Labdamániás volt és többet futott mint a 2 évvel fiatalabb Káoszom, csak kapkodta néha a fejét a Szupernagyi után :)
Nagyon örülök, hogy ismerhettem Őt és, hogy velem élhetett. Külön köszönöm TKatának, hogy nem kellett odaadnom senkinek és én vigyázhattam rá élete végig.
2 év és 9 hónap adatott meg nekünk együtt, ami lehetett volna több is, de a sors ennyit adott nekünk. Lujzikám már egy csodálatos helyen van, ahol már semmi sem fáj neki és remélem valaki dobálja neki a labdát.
Isten veled drága Lujzi nyanyám  "

Köszönjük Cilinek a sok szeretet és gondoskodást, amivel elhalmozta az öreglányt, és boldog, gazdis kutyaként élhette mindennapjait a gondozásunkban.

Az év végét két csontkollekcióval zártuk: Tégla és Rokkaboo két utcáról befogott boxer. Szinte a bőr is rájuk volt száradva megtalálásukkor.

Tégla


Rokkaboo


Még mindketten gazdikeresők.

Nem volt könnyű a 2012 év és sok jóval a 2013 sem kecsegtet, de mi dolgozunk, küzdünk, ÉRTÜK VELETEK!

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz,önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, örökbefogadással, ideiglenes befogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!Kérjük, akik mostanság adják be adóbevallásukat, gondoljanak arra, hogy állatotthonunk csak úgy tud segíteni a továbbiakban is, ha mellénk álltok. Ajánljátok fel a NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNYnak személyi jövedelemadótok 1%-át.

Adószámunk: 18169696-1-42Illetve segíthettek a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home, az Invitel, T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/?q=online%2Fadomany%2F56790

PayPal - a biztonságos utalá
noeallatotthon.hu - FŐOLDAL az oldal közepén, PayPal gomb

Köszönjük Boxeres Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!
Megosztom a Facebookon