Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Csontbrigád - a BoxE.R. fajtamentésnél
2013.02.19.
Ha valaki meghallja azt a szót, hogy 'Csontbrigád', rögtön Rejtő Jenő vagyis P. Howard ugrik be mindenkinek. Ennek így is kell lennie, hiszen tinédzser korában majd' mindegyikünk átesett a 'Rejtő korszakon', amikor egymás után falta a vidám, humoros, kalandos regényeit.

A Csontbrigád azonban valahogy sosem illett a sorba, hiszen ebben nem Rejtő humora nyilvánult meg leginkább, hanem a tragikum, a nyomasztó jelenetek és a szinte tapintható empátia figyelhető meg.

Hogy hogyan jutott ez most eszünkbe? Nos, az elmúlt időszakban bekerült boxerekről... A boxerekről, akiket szinte csak a bőr tartott össze hozzánk kerülésekor, és az is csoda, hogy egyáltalán éltek. Aminek nem szabadna megtörténnie!!!

A sort Tropapa kezdte még 2012 őszén, amikor a Szomorú Szív Állatmentő Szolgálat segítségével sikerült őt lecsatolni a láncról, ahol az életét 5-6 éve élte maradékon és vizen élve.
Azóta nem túl barátságos modora is sokat javult (persze csak a hozzá közel állókkal, akik napi szinten gondozzák), és a súlyát is sikerült optimalizálni, bár még mindig férne rá néhány kiló.


Decemberben érkezett Tégla és Rokkaboo. Mindkettőjüket az utcán fogták. Téglát Hajdúnánáson, Rokkaboo-t Gyulaváriban.
Hogy hogyan és honnan kerültek oda, sosem derült ki.

Tégla testét daganatok, csomók borították. A legnagyobb a fenekéről eltávolításra került, de legyengült immunrendszere miatt a gyógyulás nagyon lassú, ahogy a súlygyarapodása is :(


Rokkaboo-nak sem volt jobb a kondíciója bekerülésekor:


Minden csontját meg lehet számolni egyesével szegénynek :(


Mivel a soványságukon kívül nincs komoly bajuk, így ki kellett költözniük a melegből egy kennelbe. Együtt vannak, leginkább összebújva próbálnak egymásnak meleget adni a hideg télben, de egy ideiglenes befogadó vagy végleges örökbefogadó tudna az állapotukban hatalmas változást hozni.


Rokker Zsolti volt a decemberi csontbrigád következő tagja. Ő visszatérő védencünk. Először 2008 végén került a gondozásunkba. Korábbi gazdája táplálék és műszál allergiája miatt adta le Zsoltit.


Megpróbáltunk neki körültekintően gazdit keresni, aki Zsolti speciális étkezési igényeit is ki tudja elégíteni. Kezdetben úgy tűnt, hogy sikerült is körültekintően gazdit találni, de decemberben jelentkezett a volt 'gazda', hogy azonnal meg akar válni a kutyától, mert kontrollálatlanul hugyozik-szarik a lakásban, és így élhetetlen az élete. Nos a Chappy táp nem a legalkalmasabb egy érzékény bélflórájú, csirkehúsra allergiás kutya táplálására...
Zsolti így került vissza:


Mindössze 17 kiló volt ! ! !

Azóta eltelt majd' 2 hónap. Persze speciális táppal etetjük, ahogy azt kell, de a bélflórája olyan szinten le volt amortizálva, hogy a véres hasmenés sokáig nem szűnt meg. Mára Zsolti sokkal jobban van, és persze sokkal jobban is néz ki, bár még mindig nagyon sovány :)
Januárban tovább bővült a brigád (bár már jó lenne, ha vége szakadna a sorozatnak...) Sweet Dream-mel, aki kobzásból került hozzánk, mindössze 13 kiló volt :(


Jelenleg is kórházi részlegünkön lábadozik, gyarapodása nagyon lassú.

Persze a többi, nálunk lévő boxer sincs jelenleg a legjobb kondijában, hiszen ők nem kinti kutyák alapjában véve. Nemcsak a rövid szőrük miatt nem alkalmasak kerti tartásra, igazából őket a szeparáció, az emberekkel való kontaktushiány viseli meg a legjobban. A lelkük romokban, és minden kennelajtó elé álló látogatóban a megmentőt remélik, aki majd hazaviszi őket a meleg lakásba, és szereti őket életük végéig. Sokuknak, főleg az idősebbeknek erre nem sok reményük van a statisztikák alapján, de mi reménykedünk mindig, hogy jön majd egy Angyal, aki egy idős boxerben is meglátja a CSODÁT, és élete utolsó időszakára boldog, szerető otthont biztosít számára.

Gazdira váró boxereink ITT találhatóak.

A NOÉ Állatotthon / Boxer fajtamentő csoportja nem működhetne a fajtaszerető támogatók segítsége nélkül. Hogyan segíthet?

1.) Jelentkezhet ideiglenes befogadónak.
Sajnos a többi mentõcsapathoz hasonlóan a boxermentés befogadó kapacitása is véges, a kutyamentéshez továbbra is szükség van ideiglenes befogadókra. Folyamatosan várjuk olyan állatbarátok jelentkezését, akik rövidebb-hosszabb idõre befogadnának egy-egy ebet, amíg végleges gazdihoz nem kerülhet.

2.) Anyagi támogatást nyújthat.
Természetesen anyagilag is támogathatja a boxermentést, hogy minél több kutyát menthessünk meg. Erre többféle lehetőség van:

Banki átutalással:
Bankszámlaszám: 11710002-20084912
(elkülönített alszámla, a teljes összeget a boxermentésre és a kutyák ellátására fordítjuk)

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 4912 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással:
Adhat.hu

PayPal:
PayPal utalással

3.) Adója 1%-val is támogathatja boxereinket! A jövő évi működésünk múlik ezen.
Nevünk: Noé Állatotthon Alapítvány (Kérjük, hogy a rendelkezõ nyilatkozaton csak ezt a nevet tüntessék fel; amennyiben rákerül a nyilatkozatra a Boxer fajtamentõ csoport, vagy egyéb projeknév, a nyilatkozat érvénytelen!)
Adószám: 18169696-1-42

Köszönjük :)Megosztom a Facebookon