Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mókus gyógyulása, avagy négy lábon az élet :)
2012.08.11.
Mókus boxerünk törött lábbal került hozzánk 2012. májusában. Az előzmény ITT olvasható!Mókus lábának gyógyulása nem zajlott zökkenőmentesen. Ahogy korábban írtuk, volt olyan időszak, hogy még az amputáció lehetősége is felmerült. Szerencsére a specifikus kezelésnek köszönhetően meg lehetett menteni a lábikót, amit nehézkesen és apránként, de Mókus elkezdett használni.

Eljött a kontroll ideje, amikor is kiderült, hogy a csontosodási folyamat befejeződött, a törések regenerálódtak, így a lábban lévő vaslemezek eltávolításra kerülhetnek. Szerdán került sor a műtétre, amely során a merevítő lemezeket eltávolították.

Mókus lába megint be van kötve, fején megint tölcsér van, így kicsit úgy tűnik, mintha újra kezdtük volna az egész küzdelmet, de az állatorvosi tapasztalatok szerint egy ilyen műtét során már sokkal gyorsabb és problémamentesebb a gyógyulási folyamat, mint a korrekciós műtétnél.

A műtétek előtti kontroll során az állatorvosok szívritmus zavart észleltek Mókusnál. Ezért a műtét előtt hétfőn még szív ultrahangra is elmentünk Mókussal, hogy megtudjuk, mi a helyzet. A vizsgálatból kiderült, hogy van egy aortaszűkülete, ez okozza a ritmuszavart. Gyógyszeres kezelést nem igényel, de odafigyelést, és éves kontrollt igen.

Soványsága miatt vér- és székletvizsgálatot is csináltattunk a műtét előtt, hiszen nagyon lesoványodott az elmúlt időszakban. Nem tartottuk kizártnak, hogy ennek hátterében lelki okok (pl. kényszerű kennelfogság miatt) állnak, de biztosak akartunk lenni abban, hogy nincs egészségügyi ok a háttérben. A székletvizsgálat teljesen negatív lett. Viszont a véreredményből kiderült, hogy pajzsmirigy alul működése van Mókussal, amit gyógyszerrel kell kezelni, és ami oka lehet a súlyveszteségnek.
Mókus Forthyron tablettát szed, és 1 hónap múlva kell majd visszavinni kontrollra.

Mókus fiatal kora ellenére nem kevés egészségügyi problémával küzd. Ennek ellenére reméljük, hogy neki is lesz gazdája, őt is várja majd valaki otthon, aki szereti és gondját viseli.

Drukkoljatok neki Ti is :)

Köszönjük !Megosztom a Facebookon