Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Anton... egy világraszóló barátság
2019.07.02.
D’ Anton halála


2012. február 10. Dermesztő hideg.
Mondom a lányomnak:
- vigyünk valami meleg ételt az aluljáróban fagyoskodó hajléktalanoknak.
- Apukám, a hajléktalan tud magán segíteni, de, ha mindenáron jótékonykodni akarsz, fogadj be egy rövidszőrű kutyát, mert ő megfagy ebben a hidegben.
2012. február 11.
A bágyadt délelőtti nap a boxermentőknél talált minket. Sok a kedves, szeretetreméltó kutya, így dönteni sem tudunk, de egy kutya már döntött helyettünk. Megfeszített izmokkal, kinyomott mellkassal, a kerítést szinte szétszedve közölte, hogy ne keressünk tovább, megtaláltuk. Ő az igazi.
- Mi a neve?
- Anton
- Kihoznák?
- Igen.
Kihozták Antont és a daliából kitört a rémület, összezsugorodott, mint egy hasmenéses öregasszony a zárt WC ajtó előtt. Félt és fázott, fázott és félt, hiszen ezekben a másodpercekben dőlt el a sorsa. Tudta, hogy nem így kellene viselkedni, de gúzsba kötötte a rémület: megint megnéznek, megint itt hagynak. Pedig akkor már nem kellett félnie. Ha van szerelem első látásra, akkor ez az volt.
2012. február 13. Anton megjelent a lakásunk ajtajában és mindketten tudtuk, megkezdődött életünk legszebb meséje. Csak az ásó, kapa és a nagyharang választhat el minket egymástól.
2019. június 25. 17 30. Megszólalt a nagyharang.
Hogy közte mi volt? Mindketten rátaláltunk egy Lélekpárra, aki nem más, mint lelkünk másik fele, amelyikből csak egy van és nem helyettesíthető, cserélhető fel soha, senki mással!
A kapcsolatunkat három pillér tartotta szilárdan: a kölcsönös szeretet, a kölcsönös bizalom és a kölcsönös fegyelem.

Anton meghalt, de az élete, a halállal nem ért véget. Anton hamvai, ez az élettelen anyag, kedvenc Hársfája gyökerén át új élet forrása lesz, levelek virágok fakadnak belőle és az érett magok egyikéből megszületik majd Anton a fa.


Budapest, 2019-07-02
Deák LajosMegosztom a Facebookon