Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Noés Hard Dog-ok
2019.03.26.

"Március 23.-án reggel 1/2 8-kor egy jókedvű, de kicsit ideges csapat állt a Noé Állatotthon kapujában. 6-an, csapatként indultunk a Hard Dog Race - Not just run versenyén. Regi, Csabi, feleségem - Kata és Én jöttünk a versenyzőtársainkért, Symphonyért, Kompótért, Báróért és Okoskáért, akik még az állatotthon lakói Nem tudom kik voltak feszültebbek, a kutyák a szokatlanul korai séta miatt vagy mi, hogy hogy fogjuk szállítani őket, hogy fognak viselkedni és bírják-e a versenyt. :)

Symphonyt ismertem jól, lassan egy éve szinte minden szombaton együtt sétálunk, de Kompóttal csak pár hétvégém volt ismerkedni és nem volt túl jó híre az állatotthonban. Az indulás kicsit küzdelmes volt, Kompót nehezen akart beszállni a kocsiba, tele volt energiával, feszültséggel, bizonytalansággal. Az odaúton kicsit mindenki megnyugodott, mikor a verseny helyszínére értünk, már nyoma sem volt a reggeli feszültségnek. Feladtuk rájuk a Julius-K9-től kapott szuper hámokat és siettünk a rajthoz.

A kötelező papírmunkák és állatorvosi vizsgálat egy fülledt, kutyákkal és emberekkel teli sátorban volt, ahol Kompót mindenkit megnevettetve rendezett egy rögtönzött fürdést:) A rajtvonal előtti feszült tömegben a két boxer hihetetlen fegyelmezetten, szófogadóan várta, hogy indulhassunk közös kis kalandunkon. A táv majdnem 7 kilométer futás volt terepen. A táv elején még úgy kellett visszafogni őket, de a 2. kilométer után szépen felvették a mi sebességünket. A táv felénél kaptak egy kis frissítőt, majd felkaptattunk egy hegyre, onnan le és szinte már bent is voltunk a célban. Gyönyörűen teljesítettek, végig szépen futottak, figyeltek ránk. Tényleg azt éreztük, ami a verseny szlogenje:" hat láb, két szív, egy büszkeség". Büszke célba érésünk után lepihentek az árnyékba, békésen, egymás mellé.

Amikor ott hűsöltek, történt valami. Valami, amit nehéz leírni. Néztem őket és amellett, hogy hihetetlen büszke voltam rájuk éreztem, hogy ott, akkor mi vagyunk nekik "az ember". Boldogság és nyugodtság látszott a szemükben, látszott, hogy biztonságban érzik magukat, mert tartoznak valakihez. Symphony nem sokáig pihent, felült, leült Kata és közém és hol nekem, hol neki dőlt, épp csak annyira, hogy érezzük, ott van. Alig akartam hazaindulni, nem akartam, hogy ez a pillanat véget érjen. Hazafelé mindketten pihentek a kocsiban, Symphony el is aludt:)

Visszaérve az állatotthonhoz mindketten szépen visszamentek a kenneljeikben, de nekem nehezebb volt eljönni onnan, mint valaha. Azon a napon közöttünk valami örökre megváltozott. Olyan kötelék alakult ki közöttünk, ami más, mint amit eddig valaha éreztem. Nem kutya-gazda, nem védenc-önkéntes. Valami sokkal erősebb és varázslatosabb…"

Köszönjük, hogy a menhelyen élő kutyák közül választottatok partnert és megajándékoztátok őket ezzel a fantasztikus élménnyel:)A VERSENYRŐL TOVÁBBI KÉPEKET ITT TALÁLSZ!!!

... és ha kedvet kaptál ezekhez a csodás sportos kutyákhoz, megismerheted őket az alábbi linken:
Kompót:)
Symphony:)Megosztom a Facebookon