Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Miért jó boxerek közt önkénteskedni?
2019.03.20.
Megkértem a Boxermentés maroknyi kis csapatának egyik oszlopos tagját Mártit, foglalja össze, hogy miért jó nálunk önkéntesnek lenni? Mitől „szokik rá” az ember?


Mi az, ami miatt ki nem hagynál egy szombatot?Akár esik, akár fúj, épp jeget kell törni, hogy tudjanak inni, vagy hűteni kell nyomott kis pofijukat a kánikulában…


Az, hogy ki hogyan és miképp keveredett ide közénk, más és más, azt hiszem azonban, hogy bárkit kérdeztem volna közülünk, hasonlóan fogalmazott volna:


Miért jó önkéntesnek lenni?


Mióta eszemet tudom,szeretem az állatokat. Mindig is voltak állatok az életemben,először cicák,később kutyák. Első alkalommal a Noéra kísérőként érkeztem. Lenyűgözött a menhely mérete és az, hogy az itt élő sokféle faj milyen békében és biztonságban élhet.

Ezután kétheti,majd heti rendszerességgel megjelentem és a rám bízott kutyusokat sétáltattam. Egyszer csak megpillantottam a "boxer sort. Innentől a sorsom már megpecsételődött.

Egyre jobban megismertem őket, a történetüket,már tudtam,hazaérkeztem. A rendszeres séták, a velük való foglalkozás,lassan életem részévé vált.

Az évek alatt sok kutya jött, szerencsére legtöbbjüknek sikerült szerető családba költözni. Az elválás egy kicsit mindig fájt, de,ha beszámolók érkeztek róluk,én is boldog voltam.

A menhelyen maradóknak szükségük van ránk, önkéntesekre,hiszen számukra "ünnepnap",amikor jövünk és persze a látogatók is.Nekik nem számít,ha fúj ,esik,dermesztő hideg vagy fullasztó kánikula van,lényeg,hogy ez a nap csak róluk és értük szóljon! Látni az örömöt,a csillogást a szemükben,semmihez sem fogható érzés! Hát ezekért a pillanatokért jó önkéntesnek lenni,,nemcsak értük,hanem önmagunkért is!


"Amíg nem tapasztaltuk,milyen érzés szeretni egy állatot,lelkünk egy része mélyen alszik."(Anatole France)”
Én már csak a mi saját itthoni szállóigénket tenném hozzá:
„Olyan nincs, hogy egy boxer ne sétáljon szombaton”:)Köszönjük Márti:)


Ha Te is szeretnél részese lenni ennek csodának, csak nem tudod, hogyan fogj hozzá, adunk egy kis támpontot:

1. Először is szívesen várunk szombatonként sétáltatásra, szeretgetésre, kennelek körüli munkára.

2. Segíthetsz az állatok fuvarjában, lehetsz akár ideiglenes befogadó.

3. Ha nincs időd, szívesen veszünk kutyusaink számára tárgyi adományokat, de nagy segítség a gazdi keresésben a védenceink posztjainak terjesztése, ami csak pár pillanat, de lehet, hogy a Te megosztásod köt össze egy új családot:)

Ha bővebb információra van szükséged, szívesen állunk rendelkezésedre a megadott elérhetőségeinken.Megosztom a Facebookon