Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Csörgő mindennapjai :)
2018.08.01.
Szóval az úgy kezdődött, hogy jelentkezett a gazdi (akkor még csak jelöltként), hogy ők Csörgőt szeretnék. 4 fiúgyerek van a családban, a nagyobbacskától a kicsiig tornasorban. Első gondolatom az volt, hogy "hű ha, ez nem lesz egyszerű", mert Csörgő problémás kutya. Nem emberrel problémás, hanem más kutyával. Sokat fejlődött akkor már a Boxermentéshez kerülése óta, hiszen önkénteseink minden szombaton sétáltatták, szocializálták. De az tény, hogy kezdetben, sőt még később is, más kutyával való találkozáskor felszántották a sétaútvonalat, mert Csörgő annyira húzott.

Hatalmas volt benne a dominancia, nehezen fogadta el az irányítást az embertől, meg kellett küzdeni a pozícióért. Ehhez még társult a hihetetlen ereje, hiszen mérete egy kan boxerével vetekedett: robosztus és erős volt a soványsága ellenére is.

Na, szóval voltak kételyek bőven, de ennek ellenére elhívtuk őket egy szombati nyílt napra. Meg is jöttek a fiúk, nem a teljes család, és jól sikerült az ismerkedés. Mondjuk akkor Csörgő már túl volt az aznapi sétán, így kicsit visszavett a dinamizmusából, és a jelölteket meggyőzte, hogy őt fogadják örökbe :) Ezt még további egyeztetések, további figyelem felhívások követték tőlünk a gazdik felé a Csörgővel kapcsolatos várható problémákról, de semmi sem tudta őket eltántorítani, hogy megpróbálják. Nyitottak voltak a kutyaiskolára, a tréner fogadására és a jó tanácsokra egyaránt.

Az ismerkedést követően elvittük új otthonába Csörgőt, aki meglepően jól viselkedett, és jól fogadta a körülötte lévő új embereket és új környezetet. Félelmeink azonban továbbra is voltak, és reméltük, hogy a gazdik nyitottsága és kitartása megmarad a később esetleg jelentkező problémák után is.

És szerencsére nem csalódtunk a gazdikban :) Eltelt majdnem két hónap az örökbe fogadás óta, ami a gazdi beszámolója szerint elég eseménydús volt. Voltak konfliktusok más kutyákkal, voltak a gyerekekkel is összezördülései (nem annyira komolyak), de a gazdik helyt álltak, és kitartottak. Kerestek rehabilitációval foglalkozó kutyaiskolát a környéken, de emellett tréner is jár hozzájuk, és más iskolák munkájába is betekintettek. Hamarosan kezdik a helyi Tükör iskola alapfokú tanfolyamát, amihez sok sikert kívánunk.

Köszönjük a kitartást és szeretetet, amivel Csörgőt családtaggá fogadták, és köszönjük, hogy nem adták fel :)

Sok boldogságot Csörgő az új, végleges otthonodban :)Séta közben pihenve


Megosztom a Facebookon