Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Fjordból Loki lett :)
2017.06.25.
Fjord egy hete költözött szerető családba, ahol már nagyon várták. Ez az izgő-mozgó, zabolátlan kutya beköltözött Budapest közepére, ami az ő temperamentumához és habitusához nem annyira illett, de a gazdik nagyon elszántak voltak, és az eddigi eredmények őket igazolják: Fjord, új nevén Loki hihetetlen okos és tanulékony, és tökéletesen megállja a helyét a számára eddig idegen környezetben is :)

Ime a gazdi beszámolója az első, együtt töltött hétről:

"Sziasztok!


Meg kell mondjam, borzalmas kutyát hoztatok nekünk. Borzalmasan értelmes és cuki :) Egyre kedvesebb, és nagyon nagyon tanulékony. Még jutifalatot sem kellett eddig bevetni, csak egyszer, a fekvés tanuláshoz, de azóta azt is magától megteszi :)

Az első éjszaka és másnap még volt nyugtalanság, de ahogy szépen megtalálja a helyét, nagyon gyorsan és látványosan alakul, nyugszik a kis lelke meg a nagy teste. Lakáson belül már nagyjából elvan, egy koncert idejéig itthon is hagytuk, se akkor, se éjszakánként nincs semmi gond. A nyuszihoz felugrált, de már nem nagyon érdekli. Szerintem a városi, lakás dolgokat is megszokja majd szépen lassan. Most még nem minden érthető, például, hogy a huzat hogy csukja be az ajtót, meg mi az a botmixer, de amit lehet megmutatunk neki, figyeli, és ha megértette, megnyugszik.

Két nehézség van: A pórázon séta, meg hogy ne bulldózerként akarjon játszani a többiekkel, de az a sejtésem, ha majd nem lesz minden ennyire érdekes és új, könnyebb lesz az is. Most még tréningezzük a sétát is, nagyjából 10 perc 10 méter, ha azt szeretnénk, hogy ne feszítse a pórázt, a többi kutyust meg ülve figyeli, aztán lassan, pórázos közelítés, ha lerohanná őket, vissza tudjuk fogni.

Összességében nagyon boldogok vagyunk, reméle, ő is (napról napra látszik, hogy jobban kötődik és alakul a bizalom, pl a labdáért az elején odakapott, ha el szerettem volna venni, most sokszor odahozza, hogy játszunk).

Sok sok minden élményt tudnék még írni, hogy milyen okos és tanulékony, de szerintem a lényeg ebből is látszik :) Képeket küldök telefonról.

Ja, ahogy illik, a lakás tök fingszagú, a legerősebb füstölőket kell bevetni :D

Szóval köszönjük :)"


Mozgókép még technikai okok miatt nincs: ugyanis ha mozgásban van, nem egyszerű kameravégre kapni :)


Sok boldog együtt töltött évet kívánunk Lokinak és a gazdiknak <3Megosztom a Facebookon