Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Gallia mindennapjai a gazdiknál :)
2017.02.12.
Gallia már boldog gazdis kutya, aki társával Lufival együtt mindig, mindenhova együtt megy a gazdikkal legyen ez kutyástábor vagy balatoni nyaralás. Köszönjük Erikának és Balázsnak, hogy megmutatta Galliának az élet 'napos oldalát' is :) Olvassátok szeretettel a gazdi beszámolóját Gallia mindennapjairól:


2014 óta van egy csodálatos boxerünk, aki miatt menthetetlenül beleszerettünk a fajtába, emiatt már többször is gondolkodtunk egy másik boxer befogadásán a Noéból, de a végső döntést csak 2016 májusában hoztuk meg, amikor megláttuk és beleszerettünk Gallia búskomoran néző pofijába a Boxermentés oldalán.

A döntés először nehéz volt, egyrészt mert épp építkeztünk, ami egyre több időnket vette el, másrészt pedig nem sokkal azelőtt derült ki, hogy a másik boxerünk, Lufi súlyos örökletes vesebeteg, így féltünk, hogy vajon tudunk-e elég időt fordítani az új családtagunk számára.
/Egyúttal mi is felhívnánk a figyelmet a gondatlan szaporítók okozta súlyos következményekre, mi bekaptuk a csalit a látszólag rendezett körülmények között tartott szülők és az „egyszeri szerelemgyerek” szöveggel...amit ettől függetlenül nem bánunk, hiszen örülünk, hogy Lufi hozzánk került, és az ő megrövidített kis életét amennyire tőlünk telik boldoggá tudjuk tenni/

A Noéban történt többszöri találkozásunk jól sikerült Gallival, Lufi is jól érezte magát vele. Ezután kicsit döcögősen haladt tovább a történet, mert miután hozzánk került Gallia, az otthoni körülmények között derült ki, hogy elég határozott és domináns személyiség, és Lufival szemben ez erősen meg is nyilvánult, olyannyira, hogy pár nap után már határozottan kerülte Gallit. A Rákoscsabai Kutyasuli oktatatóinak segítségével (ezúton is köszönjük nekik!) a sarkunkra állva egy pár hetes határozott és következetes nevelés során teljesen helyrejött a kapcsolatuk, olyannyira, hogy nem sokkal később már szinte elválaszthatatlanok lettek, mint két jó testvér.

Gallus egy nagyon szeretetreméltó tündérboxer, emberekkel szemben nagyon barátságos, rendkívül bújós, az esti filmezésnél imád szorosan hozzánk bújni a kanapén. Ezt természetesen megelőzi az eszméletlen cuki felkéredzkedés. Igazán pusziszkodós típus, gyerekekkel szemben szintén, 1 hónapja se volt nálunk amikor simán oda mertünk engedni egy két éves kislányhoz, mindkettejük hatalmas örömére :)

Más kutyákkal szemben nem annyira tündéri a megfelelő jelző rá, nem kifejezetten finomkodó a stílusa, mondhatni lehengerlő (tankhölgynek is szoktuk nevezni emiatt :) ) , de aki bírja ez a pörgős, nyers stílust, azzal nagyon jól kijön.

Otthon, ha épp lustizás van, ő is képes Lufival egész nap aludni, de ha kirándulunk vagy sétálunk akkor a lendülete neki sem tud elfogyni.

Ő is természetesen igazi szobakutya, szinte könyörögni kell neki ebben a hideg időben, hogy kimenjen már pisilni, majd dolgavégeztével szabályosan sprintel vissza a házba :D Ezáltal elég hamar megtanulta a pisi parancsszót, így lefekvés előtt maximum 6-7 másodpercet tölt kint a kertben, hogy utána visszajöhessen :) .

Időközben kijártuk vele a Rákoscsabai Kutyasuliban az alap- és középfokú tanfolyamot is (osztályelsőként :) ), de ezek mellett is folyamatos, következetes nevelésre van nála szükség, mert a kiskapukat nagyon szereti, és szeret többször bepróbálkozni a szabályok megszegésével, de hát ahogy a Kutyasuli oktatói is mondták, a komoly kutyázás igazán csak a tanfolyam elvégzése után kezdődik. :)

Az együtt töltött 7 hónap alatt sok helyen jártunk, vízparton nyaralni is együtt voltunk, bár az úszást elég lassan szerette meg, inkább csak a sekély vízben szeret rohangászni a labdájával. Idén terveink szerint sokkal több helyre fogunk kirándulni, mivel az építkezés Karácsony előtt befejeződött, így az ünnepet már négyesben, az új otthonunkban tudtuk tölteni.

Itt szeretnénk megköszönni Katáéknak és a Noé Boxermentésnek a fáradhatatlan munkájukat, és hogy ezáltal a mi kis boxeres családunk is kiegészülhetett Gallussal.

Jöjjenek akkor a képek, megpróbáltunk kiválogatni néhányat, elég nehéz dolog volt, mert az együtt eltöltött idő alatt rengeteg fénykép készült.

Köszönjük,
Lufi, Galli, Erika és Balázs

Vizibickliztünk is velük a Balcsin

Kutyás tábor sátrazással
Hiába ott a nagy ágyuk, inkább osztoznak a kispárnán
Karácsonyi ajándékok lerohanása
Megosztom a Facebookon