Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Tira MRI vizsgálatának eredménye....
2016.05.21.
Tiráról pár héttel ezelőtt már irtunk nektek, és a segitségeteket kértük vele kapcsolatban, hogy MRI vizsgálatra mehessen, ugyanis a szemspecialistával való konzultációból az derült ki, hogy valószinűleg gyulladás, vérzés vagy daganat áll a hirtelen megvakulása hátterében.Az MRI vizsgálatra a VetScan rendelőben került sor hosszas előkészitést követően. Ezt a vizsgálatot altatásban végzik az állatokon, mert csak igy tudják biztositani, hogy egy helyben maradjanak számukra természetellenes pózban egy zajos csőbe vezetve. Tira altatása nagyon nehezen ment, ugyanis nem reagált az altató szerekre. Óriási mennyiséget kellett neki adni ahhoz, hogy be lehessen intubálni, de végül gázzal nyugodtan és szépen aludt, hogy elvégezhető legyen a vizsgálat.

Az állatorvosok már ekkor mondták, hogy ez nem túl jó jel, és sajnos nem sokat kellett várnunk az előzetes eredményre sem...Akkor még csak annyit tudtunk, hogy agytörzsi daganat :(

A lelet kézhezvétele után csak a sokk maradt, és a kérdések, hogy most hogyan tovább?????

Kerekes doktor felkutatott minden szakirodalmat, konzultált sebészekkel onkológusokkal. Az biztos, hogy sebészileg nincs mit tenni, vagyis gyakorlatilag nincs mit tenni. Annyira ritka dologgal állunk szemben, hogy igazából senki nem tud semmit mondani. Nincs ismert kezelés, nem megjósolható a kimenetel, sem az életkilátások.

Az állatorvos szerint ez nem feltétlenül egy rapid folyamat lesz, de ha nő a tumor, akkor előbb-utóbb nyilván olyan tüneteket fog okozni, mely az élettel nem összeegyeztethető. Jelenleg nincsenek fájdalmai a szakemberek szerint. Az egyetlen tünet az irisz beidegzés zavarán kivül.

Ahogy levették a gázról szinte azonnal felpattant. Erős stressz helyzetben és ébredés után körmozgás volt megfigyelhető.

Mehetett ivartalanításra, igy azon már túl is van. Minden valószinűség szerint a látását fogja első körben elveszteni, de fokozottan figyelni kell, hogy milyen neurológia változásokat tapasztalunk nála. Ha valami változik, akkor kell kontroll MR feltétlenül.

Annyira elszomoritó, hogy egy ilyen cukipofa tündérkutyával ilyen komoly egészségügyi probléma van. Annyira jó lenne, ha valaki így is bevállalná és lenne neki igazi családja, hogy élete utolsó időszakában minőségi életet élhessen szeretetben és gondoskodában.Addig is a Boxermentés védence, és mi mindent megteszünk lehetőségeinkhez képest, hogy megadjunk neki mindent, ami szükséges.


Kérjük, akinek módotokban áll, támogassátok Tira kezelését és gyógyulását!

A NOÉ Állatotthon / Boxer Fajtamentésének elkülönített bankszámlaszámára történő utalással:
OTP 11710002-20084912

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/online/adomany/56790


Paypal: info@noeallatotthon.hu

Tira virtuális örökbefogadással is támogatható ITT ! ! !

Nagy köszönettel fogadjuk a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalára érkező hívásokat, vagy SMS üzeneteket is!

Hívd a 13600-as telefonszámot mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.


Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon