Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Zeppelint ellopták, de végre VISSZAKERÜLT !
2016.03.20.
Zeppelin, akit 2015. októberben loptak el a NOÉ Állatotthonból, újra nálunk, pontosabban egy szerető, biztonságos saját otthonban van! Hosszú volt ez az 5 hónap, de mindent megér, hogy biztonságban és hatalmas szeretetben, igazi boxerhez illő gazdánál, életben, otthonban tudhatjuk Őt! heart emoticon

Megpróbálom néhány mondatban összefoglalni, hogy mi is történt ebben az ügyben. Bár Zeppelin megkerült és már jó helyen van, de a hatósági ügy zajlik, ezért bizonyos dolgokra részletesen nem térhetünk ki.

Tehát Zeppelin, a 8 éves boxerfiú 2015. októberében került a gondozásunkba, miután a volt tulajdonosa lemondott róla. Új párkapcsolata lett, az új kapcsolattal nem csak új asszony, de gyerekek is érkeztek. Zeppelinnek a megváltozott élethelyzetben nem jutott hely a lakásban, miután állítólag többször is konfliktusba keveredett a gyerekekkel és a család egyéb tagjaival, illetve mivel az új otthon nem volt felkészülve egy boxerre. Ezért szegény öregfiút száműzték a lakás erkélyére. Az addig a lakás melegéhez, kényelméhez szokott kutya az első téli fagyokat is itt kényszerült átvészelni. Helyi állatvédők fedezték fel a tarthatatlan helyzetet. Végül a tulajdonos is belátta, hogy ez egyáltalán nem jó a kutyának, közösen kezdtek új gazdát találni számára. Így került Zeppeln a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentésének gondozásába, a tulajdon átruházásáról szóló hivatalos dokumentumot a gazdája saját kezűleg írta alá.

Zeppelin, ahogy minden védencünk fizikailag is bekerült az NOÉ Állatotthonba. Ez a változás nagyon megviselte, megdöbbentette szegényt. Kétségbeesése és a bekerülésének oka a mi szívünket is darabokra tépte. És a bemutatkozó posztjához írt reakcióitok egyértelműen megmutatták, hogy ezzel Ti is pontosan így voltatok. Azt hiszem mondhatjuk, hogy Zeppelinért egy emberként mozdult meg minden boxer és kutyaszerető. Így 2 nap múlva a szokásos ismerkedős, örökbefogadós nyílt szombatunkon megszámlálhatatlan család, jelentkező érkezett hozzá. Többen közülük igen komoly szándékkal, tehát biztos volt, hogy szerencsétlen megpróbáltatásai extra gyorsan véget érhetnek és a hátra lévő élete egy biztos és végleges családban biztosítva van.

Sajnos minderre nem kerülhetett sor, mert Zeppelin aznap ellopták az Állatotthonból. Hogy miért? Mert a volt tulajdonosa is olvasta azokat a kommenteket, melyek igen csak érzelmektől túlfűtve adtak hangot a történtekkel kapcsolatos véleményekről. A lelkébe az belefért, hogy a lakás melegéhez szokott idősödő kutyáját kizárja a fagyó hidegbe, majd felmérve, hogy ez mégsem megfelelő szegény számára, lemondott róla. De azt nem tudta feldolgozni, hogy mindezzel sok száz - ezer ember szembesítette.
Természetesen azonnal megtettük a rendőrségen a feljelentést, ahol elindult az eljárás. Nem mondjuk, hogy gyorsan történt minden, nem mondjuk, hogy nem voltak zökkenők, de úgy tűnik megérte. Nagyon izgultunk, hogy mi lehet szegénnyel, míg végül januárban személyesen is meggyőződhettünk róla, hogy jól van.

Most rendőrségi segítséggel végre ennyi hónap után visszakerülhetett a gondozásunkba. De amint láthatjátok a képeken nem kellett menhelyre kerülnie, egy álomcsalád és két szintén örökbefogadott hasonló korú és mentalitású boxer várta őt nagyon. Zeppelin azonnal beilleszkedett. Élvezi a kanapé kényelmét, a hatalmas kert, zöld fű lehetőségét és egész nap játszik a többiekkel, vagy napozik, vagy őrzi a házat, vagy pont azt csinál amihez éppen kedve van. Akárhova mehet, igazi egyenrangú és imádott családtag már most! smile emoticon heart emoticon Tehát végre olyan élete lehet az öregfiúnak, amilyet minden szépkorú (boxer) kutya megérdemelne!

A rendőrségi eljárás a lopás ügyében még zajlik. A volt tulajdonos háborgó és sértett önérzetében is dúl még a vihar. Ezért két kérésünk lenne felétek angyalok:
1. örüljünk együtt, hogy Zeppelin szempontjából ez csúnya ügy ilyen szép véget ért és sértő, mocskolódó kommentekkel ne öntsünk újabb olajat a tűzre!

2. tudjuk, hogy Zeppelin volt tulajdonosa, vagy ismerősei olvassák ezeket a sorokat. Kifejezetten kérjük, aki tudja adja át és mutassa meg a képeket! Nem került a rácsok mögé, nem került "sintér telepre", ahogy kiabálta gyűlölettel felénk. Egy tökéletes család várt rá, jól van és biztonságban, boldog és egészséges! Had záruljon le ez a hercehurca végre körülötte és élhesse szép napjait!

Köszönjük Angyalok, hogy ebben az ügyben is mellettünk álltatok, álltok. Nagyon fontos a támogatásotok!

Előzmények:
A bekerülése: cikk ITT ! ! !

Zeppelint ellopták: cikk ITT ! ! !r

Zeppelin hírek: ITT!!!

Természetesen a lopás miatti extra szigorú sétáltatási regisztráció és nyilvántartás végleges rendelkezés, a továbbiakban is érvényben marad. Ezért kérünk Mindenkit, aki sétáltatni szeretne az NOÉ Állatotthonban az hozzon magával személyi igazolványt és lakcímkártyát!

Köszönjük a megértést!

Megosztom a Facebookon