Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

HírBox 2010. augusztus 9.
2010.08.09.
A héten egy új kutya került a gondozásunkba: ő Banana, egy 3 éves sárga színű boxer szuka
Bananát leadták Boxer fajtamentő csoportunknál. A nevét mi adtuk neki, a gazdi kb. annyit foglalkozott a névadással, mint a kutyával, így Boxinak hívták.
Egész eddigi életét egy kennelben töltötte, szocializációja is jócskán hiányos. Más kutyákkal találkozva komoly kommunikációs problémákkal küzd: nem 'kérdez', hanem azonnal támad. Ez a viselkedés természetesen módosítható, de olyan erőskezű, határozott, kutyához értő gazdára van szüksége, aki kezelni tudja ezt a problémát.

Azért jó hírek is jutnak a hétre szép számmal.

Majd' egy évnyi gondozás után gazdához került egy boxer keverékünk, Trevis.
Németországba költözött egy 3000 nm-es kertbe. Egyedüli kedvence lett egy 3 gyerekes családnak.


Már az első hírek is megjöttek róla a gazditól:
"Trevis zabálni való figura! Első dolga volt, hogy óriásit pukizott a kocsiba...
A második dolga volt egy rendes kupac elhelyezése az új, nagy kertjében.
Egyébként minden figyelmességért borzasztóan hálás és rögtön csóvál.
Éppen gazdimamival sétál, de később lesz férfi-kör is!!!
Engedelmes és a sitz-re néha le is ül, bár még nem ért németül.
Sétára hámot kap, hogy a seb gyógyulhasson, de a lakásban "meztelenül" szaladgálhat.

Gazdimami is írt:
Szuper volt a séta, gyönyörűen jön láb mellett. Nem is húzott.
A főztöm is ízlik neki.
Úgy pukizik, mint egy világbajnok, de a férjem ezt már írta. Az esőt viszont nem szereti."

Trevis boldogságának kétszeresen is örülünk, egyrészt boxer keveréket nagyon nehezen tudunk örökbe adni, másrészt Trevis súlyos sérülésekkel került hozzánk, és nagy öröm, hogy végre ő is révbe ért.


Hírt kaptunk még Pink kutyánkról is, aki a Velence-i tónál nyaralt a gazdikkal. A nyaralásról részletesen ITT olvashattok.


Még egy boxer keverék, a 'nagy' NOÉ védence, Harcsa is gazdihoz költözött.

Lencsigazdik családját erősíti ezentúl.
Sok boldogságot kívánunk.

Szombaton Bianka, a vasadi szaporítótelepről mentett csíkos boxer szukánk is gazdihoz költözött. Szigetszentmiklósra tette át a székhelyét, egy snájdig, sárga boxerfiú társa lett jóban-jóban... Tudom, hogy nem így szól a mondás eredetileg, de megkaptuk az első képeket Bianka (új nevén Bodza) gazdáitól :D

Legnagyobb örömünkre kaptunk friss híreket Kredencről is, akit 2008. júniusában mentettünk az Illatos úti ebrendészeti telepről.


Több mint 1,5 évig volt a gondozásunkban, mire 2010. januárjában egy német család befogadta ezt az izületes, beteges, keverék, de vidám, játékos, imádnivaló vénlányt.


Ezért érdemes csinálni :)

Szombati nyílt napunk után a vasárnap általában pihenőnap mindannyiunknak, hiszen csapatunk minden tagja önkéntesként, munka mellett végzi a boxerek mentését. Ez a vasárnap azonban kivétel volt, hiszen ekkor került megrendezésre a 2.1 Ebtivity állatotthonunkban (Az első tervezett időpontban, július 28-án, az eső elmosta a rendezvényt).
A nap célja, hogy játékos vetélkedők, mókás feladatok segítségével összehozza a különböző állatvédő szervezetek önkénteseit és szimpatizánsait, akik esetenként csak különböző kutyás fórumokból, nicknév alapján ismerték egymást.

A rendezvény tele volt vidám pillanatokkal, mókás jelenetekkel és sok nevetéssel. Csak izelítőképpen egy vicces feladat, a Tur de Flanc végeredménye :)


És néhány 'szorgalmi' feladat:


A vetélkedőt a NoéMi(a NOÉ és a MiniMenhely), valamint a NOÉ Fajtamentők nyerték holtversenyben.
Gratulálunk!


A NOÉ Fajtamentők csoportjának győzelméhez valószínűleg nagy mértékben hozzájárult a Tavaszi szél vízet áraszt című népdal rap stílusban való előadása :)

A napot isteni finom tortával zártuk.


Megosztom a Facebookon