Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Dűne híradó :)
2014.12.21.
Dűnét szó szerint a nyomorból mentettük. Láncról egy nyomortanyáról került a gondozásunkba, 'gazdái' is hajléktalanok voltak.Bekerüléskor elkezdtük oltási programját, de már akkor látszott, hogy az ivartalanítással egy időben a fején lévő csomókat is el kell távolítani.

Az elsőre kiírt műtéti időponton valami rendelleneset hallottak a szívének vizsgálatakor, így elhalasztottuk a műtétet egy szív ultrahang vizsgálat elvégzéséig.

Dr. Vrabély Tamásnál jártunk, aki megállapította, hogy Dűnének a boxereknél nagyon gyakori, veleszületett szívrendellenessége, aorta stenosisa (szűkület) van. Jelenleg semmiféle egészségügyi problémát nem jelent számára, kezelni nem kell (nem is lehet). Viszont éves kontroll szükséges.

A műtét így már elvégezhető volt, így Dűne hamarosan kés alá feküdt, ahol az ivartalanítással egy időben a búbjaitól is megszabadították.

Műtét után szükséges volt a tölcsér viselése, amit nagyon utált :(
A tölcsér hamarosan lekerülhet, és búb nélküli Dűne kutyánk gazdihoz költözhet. Már csak az ideális családot, egy szerető otthont kell találnunk számára.

Dűne iránt érdeklődni az info@boxersos.hu email címen lehet.

Dűne virtuális örökbefogadással is támogatható ITT ! ! !Megosztom a Facebookon