Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Rouge, a törött állkapcsú boxerlány
2014.04.25.
Április 22-én, kedden egy csomó fotó és az alábbi szöveg került fel a Siófoki Állatvédő Alapítvány facebook oldalára egy boxer szukáról:

"Roxy-t, a boxer mamit pár napja jelentették be hozzánk Enyingről. A helyzet nem egyszerű: az állkapcsán friss törés (talán autó, talán rúgás ...) és ezt súlyosbítandó tele van valószínűleg egész testére átterjedt rákos daganatokkal amik már a bőrén is megjelentek.
Az orvos szerint az altatást kizárt, hogy kibírja, ezért egy röntgent sem tud csinálni rajta - nemhogy megműteni. Tényleg a legegyszerűbb lenne megszabadítani a szenvedéstől ... gondolná az ember: de semmi jelét nem mutatja, hogy szenvedne - élvezi, hogy foglalkoznak vele, eszik, sétafikál az udvaron.
... és mi csak állunk és fáj a szívünk és tényleg nem tudjuk, hogy vele mit csináljunk most?"Szerencsére tudtak a NOÉ / Boxer fajtamentésről, és hozzánk fordultak, hiszen nem kétséges, hogy a fajta ismerete és szeretete nálunk alapvetés.

A kutyus a Rouge nevet kapta nálunk. Azonnal állatorvosi kivizsgálásra küldtük, ahol a következők derültek ki:

Rouge nem idős, kb. 3-5 éves lehet. Az állkapcsán lévő törést megröntgenezték. Ennek során kiderült, hogy nem friss, a törés minimum 3 hetes, de az is lehet, hogy korábbi.

Már elindult a sarjszövet képződés a törött csontvégeken. A röntgenen is jól látszik a törés, a fotókon pedig az, hogy hogyan lóg Rouge állkapcsa.Arra vonatkozóan, hogy mi okozhatta a sérülést, csak találgatások vannak, sajnos nem tudunk biztosat. Pedig Rouge-nak biztos volt gazdája...de mivel nem volt benne chip, így már sohasem fog kiderülni :(Sajnos az állkapocs törés mellett egyéb gondjai is vannak Rouge-nak. Test szerte csomók, daganat szerűek borítják: 4-5 darab durván elszarusodott bőrfüggelék, a két fülén karfiol szerű szövetszaporulat, a feje búbján is van, sőt a kivizsgálás során egy kisebb emlődaganatot is találtak.


A kivizsgálások után a műtétre is hamar sor került, amit állatorvosunk, Dr. Boda Attila a szokásos profizmussal oldott meg. Köszönjük neki és a Délpesti Állatorvosi Rendelő munkatársainak!!!

Rögzítette az állkapcsát, de mivel régi a törés így sajnos előfordulhat, hogy nem fognak összeforrni a csontszélek. A csontosodás érdekében mágnes terápiát is fog kapni, de egyéb lehetséges kezelési módokat is kipróbálunk a csontosodás érdekében.

Ha nem sikerül, akkor sajnos elveszíti az állkapcsa alsó részét, de mi drukkolunk, hogy végbemenjen a csontosodás. Drukkoljatok velünk együtt Ti is Rouge-nak!!!

A testét borító csomók, szövetszaporulatok és az emlődaganat is eltávolításra került, így Rouge most leginkább úgy néz ki, mint Frankeinstein menyasszonya, de így egy műtéttel túleshettünk az összes beavatkozáson.

A vizsgálat része volt egy tüdőröntgen is, ami szerencsére negatív. Az eltávolított csomókból szövettani vizsgálatot végeztetünk.

Rouge nagyon jól viselte a műtétet, szépen ébredt, és bár nem érzi a legjobban magát, mi hiszünk a gyógyulásában.Rouge műtétjének és kezelésének költségei hatalmas terhet rónak Boxer fajtamentő csoportunkra, hisz a közelmúltban már volt egy sérültünk, Turai Ida, akinek a kezelése nagyon sokba került. Kérjük, segítsétek Rouge gyógyulását, minden apró támogatásnak nagyon örülünk, és hálásan köszönjük :)

Bankszámlaszámunk:
OTP 11710002-20084912

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/online/adomany/56790

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Közeledik az adóbevallás. Nektek csak egy perc, nekünk a túlélés! Ugye idén sem felejtkeztek meg rólunk?


NOÉ Állatotthon Alapítvány - Magyarország legnagyobb állatotthona
Adószám: 18169696-1-42Hálásan köszönjük :)

Megosztom a Facebookon