Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Brokkoli, a miniboxer
2014.04.10.
Brokkoli az utcán kóborolt, megnyúlt emlői arról árulkodtak, hogy valahol kis kölyökkutyák maradhattak utána. Valószínűleg elcsatangolhatott otthonról, mivel miután bekerült a NOÉ Állatotthon / Boxer fajtamentő csoportjához, akik annak rendje és módja szerint első körben megpróbálták az eredeti gazdit megtalálni, és eleinte úgy tűnt, hogy sikerrel is járnak, de a "gazdi" végül nem tudni milyen okból, de mégis visszakozott, így sajnos elmaradt a Happy End...

Brokkolinak szerencséjére nem sokáig kellett szembenéznie a menhelyi lét kilátástalanságával, mivel gyorsan ideiglenes befogadókhoz került, és ezáltal egy népes és összeszokott boxer falka tagjává vált.Nevét onnan kapta, hogy az első vacsorájából a brokkoli darabkákat nagy műgonddal különválogatta, hogy még véletlenül se kerüljön egy brokkolimolekula sem a szájába. Nem mondom, hogy adta magát a dolog, de mégis rajta maradt. :)

Egyébként elfogultság nélkül írhatom, hogy Brokkoli a világ legcukibb, legkedvesebb, és a leginkább mindenben maximálisan megfelelni vágyó mini-boxere. A bájos kis külső egy még ártatlanabb belsőt takar, ha valaki kedvesen szól hozzá, farok híján a kis fenekét olyan sebesen "csóválja", hogy azt nem lehet nevetés nélkül kibírni, és bármit megtesz, hogy szeressék.Van is miben fejlődnie, hiszen - bár maximálisan szobatiszta, nem rombol a lakásban, kutyákkal/emberekkel/gyerekekkel tökéletesen kijön, és szépen betartja az otthoni szabályokat - elég erőteljes zsákmányösztönnel rendelkezik, ami nem csak abból áll, hogy szeret labdázni, hanem a kisebb testű idegen kutyákat is hajlamos volt levadászni séták alatt.
Szerencséjére mivel rendkívül szeretne megfelelni, és mivel hozzáértő kezekben van, mára már sikerült megértenie, hogy ez nem elfogadott, szóval lassan ki is lehet húzni az amúgy sem túl hosszú "negatívumok listájáról". :)

Brokkoli ideális kutya lehet azoknak, akik szeretnek aktív életet élni, mivel egy kis futógép, aki sohasem fárad el. Séták alatt, ahol van területe, néha nem is látszik belőle más, csak egy kis barna csík, de mindig figyel arra, hogy ne menjen túl messzire a falkától, még ha nagyon nehéz is visszafogni a "rakétákat". :)
Ennélfogva a pórázon közlekedés is kihívás számára, borzasztó nehéz lassan sétálni a gazdi mellett, mikor futni is lehetne. :)
Persze a következetes munkának köszönhetően ezen a téren is egyre inkább látható a fejlődés.
Viszont mindamellett, hogy imádja az aktív életet, legalább annyira szeret lustálkodni is, és két nagy séta között akár egész nap elvan a babzsákjában, nincs mindig láb alatt. :)Érthetetlen módon, ez a kis tündér 2013 szeptembere óta a boxer fajtamentés védence, és mindezidáig nem talált rá a nagybetűs GAZDI, akivel végre véglegesen számolhatna. Az biztos, aki őt választja, az nagyon jól fog járni, és a "cukiság-faktor" igen nagy mértékben nőni fog otthonában. :)Mikor bekerült, az egyik emlőjében daganatot találtak, amiről az eltávolítása után kiderült, hogy jóindulatú volt, azóta majd kicsattant az egészségtől a kis pattogó futógép.
Mindezidáig, mivel most épp egy felső-légúti megbetegedés gyötri, szerencsére a gondos kezelésnek hála már jobban van, de ezek a hosszan tartó orvosi kezelések nagy terhet rónak a fajtamentő csoportunkra.

Amennyiben támogatnátok Brokkoli gyógyulását, azt megtehetitek a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán is, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

De leginkább egy szerető GAZDIRA van szüksége Brokkolinak, segítsünk neki megtalálni, akár egy megosztással! Köszönjük :)

Majoros Tamás


Megosztom a Facebookon