Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Személyi jövedelemadó 1 % avagy szorosabbra a nadrágszíjat
2012.10.13.
evelet hozott a posta, a feladó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Általában azért ez nem a jó hírek kategóriájába esik, bár ezt a levelet most (mint ahogy minden évben) lélegzetvisszafojtva és nagyon-nagyon vártuk.

A levél, ami meghatározza életünk következő 12 hónapját. A levél, ami szinte szó szerint dönt életről és halálról. A levél, ami lehetővé teszi, vagy összetöri terveinket, álmainkat. A levél, amely megmondja, hogy a következő évben mennyire kell szorosra húzni a nadrágszíjat. A levél, a felajánlott személyi jövedelemadó felajánlható 1%-ról.Talán soha ennyire nem aggódtunk, nem voltunk tele félelmekkel, hogy mit tartalmaz a levelünk, hiszen a megváltozott, egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer nem kecsegtetett túl sok jóval. Egyszerű dolog ez: ha kevesebb jövedelemadót fizetnek azok akik eddig sokat fizettek, akkor annak bizony kevesebb az 1%-a is. Pesszimista becslések és számítások akár 40%-os visszaeséssel is számoltak. A gazdasági válság miatt már tavaly jelentősen csökkent ez az összeg, további számottevő csökkenés gyakorlatilag fennmaradásunkat veszélyeztetné.

Az idén nagyságrendileg 65,5 millió forintról rendelkeztek úgy az adózók, hogy a NOÉ Állatotthon Alapítványt szeretnék ezzel támogatni. Bár az összeg csökkent a tavalyihoz képest, de szerencsére a nagyon borúlátó jövendölések csak részben váltak valóssággá.
Tudjuk hatalmas ez az összeg, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki minket jelölt meg kedvezményezettként, illetve ezt az ajánlást tette ismerőseinek, munkatársainak (a felajánlók számáról sajnos jelen pillanatban még nincs információnk). De kimondva akármilyen nagy is, mégsem fedezi a felét sem az éves költségvetésünknek. Az Állatotthon fenntartása – közel 1.000 védencünkkel, állatmentő szolgálatunkkal, katasztrófa és oktatócsoportunkkal – éves szinten kb. 140 millió forint.


Legalapvetőbb elveinkből, céljainkból a jövően sem engedünk, hiszen akkor már nem mi lennénk:
- sérült, balesetet szenvedett állatot soha nem hagyunk sorsára,
- nem altatunk, akkor sem, ha egy állatnak külleme, vagy viselkedési devianciája miatt nincs esélye gazdához kerülni és ezért élete végéig nekünk kell gondoskodni róla. És akkor sem, ha drága, vagy megterhelő orvosi beavatkozásra, kezelésre van szüksége,
- a prevenciót mindennél fontosabb, ezért folyamatosan kedvezményes ivartalanítási és chipezési lehetőséget biztosítunk a lakosság részére,
- oktatási programunk keretében fogadunk óvodás és iskolás csoportokat és mi magunk is megyünk osztályfőnöki, biológia vagy környezetismeret órákra. Illetve rendezvényeken népszerűsítjük a felelős állattartást és tartunk felvilágosítást,
- katasztrófa csoportunk, ahogy eddig is, ezután is megy, ha baj van.

És tesszük ezeket természetesen továbbra is ingyen, ahogy nem kerül semmibe az örökbefogadás sem.

De jó néhány dolgot át kell gondolnunk és bizony megint húzni kell azon a bizonyos nadrágszíjon:
- sokkal jobban át kell gondolnunk a befogadásokat. Vélhetően gyakrabban kell kutya vagy cica STOP-ot hirdetnünk, hiszen egy-egy állat befogadása nem csupán hely kérdése,
- a vágyaink és terveink továbbra is fennállnak, de hogy mit tudunk megvalósítani az nagyon kérdéses,
- sokkal gyakrabban kell hozzátok, kedves támogatóinkhoz fordulnunk, hiszen még sokkal jobban érzékennyé vált a költségvetésünk a váratlan, nagyösszegű kiadásokra.

Már az elmúlt év is a szűkös anyagiak jegyében telt, de azért támogatásotokkal jó néhány csoda megtörténhetett, amiket felsorolni sem lehetséges, így csak szemezgetünk az elmúlt 12 hónapból.

Jelenlegi állatlétszámunk megközelíti az ezret. Tavaly több mint 1.450 állatot fogadtunk be és közel 1.000 állatot sikerült új családba juttatni. 760 kutyát és közel 100 macskát ivartalanítottunk. A befogadott állatok túlnyomó többsége sérült, balesetet szenvedett, nem ritka, hogy egy-egy kis védencünk gyógykezelése meghaladja a 100.000 Ft-ot.

Saját erőből, értsd fizikai és anyagi, elkészült a belső úthálózatunk két nagy szakasza.Régi álmunk valósult meg, hiszen jó minőségű, sima úton lehet már megközelíteni az Állatotthont.
Ugyan így is szerettünk ide járni,De azért így sokkal jobb.És akiknek köszönhetjük: Dr. György István Kőbánya országgyűlési képviselője, Főpolgármester helyettes, a XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és a Makor Kft. és természetesen Nektek kedves támogatóink, akik szintén minden követ megmozgattatok, hogy ez sikerüljön!

Beköltözött Linda, a galléros pávián hölgy. Az ő költözését is majd egy éves előkészítő munka előzte meg, mostanra belakta új otthonát, lakótársai és barátai is vannak.

De sok-sok védencünkkel is megtörtént a kisebb és a nagyobb csoda.És akik az arcai lettek az idei kampányunknak, az Pulcsi és Dr. NOÉ.
Még egyszer köszönjük Mindenkinek, aki a NOÉ Állatotthon Alapítvány javára ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át, illetve Mindenkinek, aki bármilyen csekély összeggel támogat minket. Ígérjük, az anyagiaktól teljesen függetlenül, a jövőben is teljes szívvel és lélekkel végezzük állatvédő munkánkat.

Boxer fajtamentő csoportunk is hálásan köszöni a fajtaszerető adózó 1 %-át. Ígérjük, hogy ahogy eddig sem, ezután sem hagyunk egyetlen boxert sem bajban (utcán, sintértelepen, altatásveszélyben). Köszönjük a támogatást, a szimpátiát és az ösztönzést :)


a NOÉ Állatotthon / Boxer fajtamentő csoport tagjai


Megosztom a Facebookon