Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Árnyékboxer gazdit keres :)
2012.07.13.
A karcagi gyepmesteri telepről kaptunk egy segítségkérést egy boxer szukával kapcsolatban. Természetesen igent mondtunk, így a kutya a NOÉ / Boxer fajtamentő csoportjának védence lett.

A kutya állapota még bennünket is sokkolt, hiszen szőr szinte alig volt rajta, a bőre rá volt száradva a csontjaira, a testét véres sebek borították. Szeme fájdalomról árulkodott, mikor könyörgően nézett ránk.

A Shadow nevet adtuk neki, hiszen árnyéka önmagának. Nem látszik rajta, de nem idős kutya, mindössze 3 év körüli. Érthetetlen és sokkoló, hogy hogyan kerülhet egy kutya ilyen állapotba... Már megint egy példája az emberi felelőtlenségnek, nemtörődömségnek, aminek egy ártatlan állat az áldozata :(Shadow kivizsgálása során súlyos szőrtüsző atka fertőzést állapítottak meg. Gyógyszeres kezelését, immunrendszerének erősítését és rendszeres fürdetését a kórházban megkezdték.
Ennek a kétdimenziós boxer lánynak olyan szerencséje volt, hogy nem kellett a menhelyre költöznie, hiszen egyik lelkes, boxeres támogatónk, Emese, aki rendszeres ideiglenes befogadónk is, otthont biztosít számára, amíg végleges gazdihoz költözik.

És egy rövid beszámoló a megérkezés utánról:
"Shadow köszöni jól van, elsőre kicsit sok volt az infó számára, de jól veszi az akadályokat Doki után még kimentünk a Hajógyári szigetre, hadd mulassanak a gyerekek. Ez alatt kiderült, hogy imád labdázni, és nagyon kíváncsi mindenre, de főleg az érdekli, hogy mi van a kezedben.

Kutyákkal úgy tűnik jó fej, de azt nem szereti, ha pihenés közben zavarják a köreit. A fotelekkel gyorsan jó barátságot kötött, és el is foglalta a legkisebbet, ahova jó be lehet gubózni. A konyhaajtót zárva kell tartanunk egyenlőre, mert mászik, pakol, rámol, és az ehető dolgokat keresi. Cuki, kedves és bújós."Köszönjük Emesének és családjának a segítséget. Shadow állapotáról pedig hamarosan ismét beszámolunk :)
Megosztom a Facebookon