Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

TeleSzatyor avagy egy bélelzáródás esete
2012.06.26.
Szatyor 2012. januárjában lett a NOÉ Boxer fajtamentő csoportjának védence. Szigetszentmiklóson találták, a keresés ellenére nem sikerült megtalálni eredeti gazdáját, így hozzánk került.Szatyor már a nevét is éltes korára való tekintettel kapta, hiszen minimum 10 (ha nem több) éves öreglány, aki az öreg kutyák összes bájával és bénaságával rendelkezik: kicsit esetlen, kicsit lassú, kicsit tompácska, de január óta már a MIENK, és szeretjük :)

Sok reményünk nem volt, hogy gazdit találjunk ennek az éltes matrónának, mert majd' minden gazdijelölt fiatal kutyát szeretne örökbe fogadni, viszont olyan szerencsénk volt, hogy nem kellett a hideg telet a menhelyen töltenie, hiszen Kriszta személyében szerető ideiglenes befogadót találtunk számára, így Szatyor meleg lakásban, nyugalomban és szeretetben él azóta.A minap azonban sürgős hívást kaptunk Krisztától, hogy Szatyorral valami zűr van: puffad, hány és láthatóan rosszul érzi magát. Azonnal rohantunk érte, és vittük állatorvoshoz.

Sajnos a riadalom nem volt alaptalan. Ugyan első körben gyomorcsavarra gyanakodtunk (aminek a végkimenetele a legtöbb esetben fatális), de szerencsére 'csak' egy bélelzáródás volt.
Bélelzáródás esetén a bélcsatorna valamely szakaszának jelentős beszűkülése vagy teljes elzáródása lehetetlenné teszi a béltartalom rendes továbbítását és kiürítését.Ez a műtét során derült ki, hiszen a röntgen alapján azonnal felnyitották. A belek egy korábbi császármetszés miatt olyannyira össze voltak nőve, hogy ez okozhatta a torlódást a belekben. A császármetszés emlékeként Szatyor beleiből nem felszívódó varratokat távolítottak el állatorvosaink.

Szatyor a körülményekhez és a korához képest nagyon jól viselte a nagy hasi műtéttel járó megpróbáltatásokat, és már gyógyulgat. Elhagyhatta a kórházat, és újra ideiglenes befogadója szeretetét és gondoskodását élvezi.

Kérjük, akinek módjában áll, járuljon hozzá Szatyor műtéti és kezelési költségeihez a Boxer fajtamentő csoport OTP Banknál vezetett bankszámlaszámára történő utalással 11710002-20084912.
A legkisebb összeg is nagy segítség számunkra.

Nagyon köszönjük a segítséget :)


Megosztom a Facebookon