Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mókus gyógyításához kérünk segítséget !
2012.06.10.
Mókus 3 éves, sárga színű, fajtatiszta boxer kan, aki számára gazdája kért tőlünk segítséget.


Mókusnak egy rosszul sikerült kerítésmászás következtében eltört a jobb hátsó lábának összes lábközép csontja. A helyi állatorvos diagnosztizálta a problémát, de altatógép hiányában csak bódítani tudta volna a kutyát, viszont ez fokozott kockázatot jelentett volna Mókusnak, mert veleszületett szív problémája van (ami sajnos fajtabetegség).

A műtét előtti állapot:


Mókus a segítségünkkel azonnal csontspecialistához került Budapesten. Speciális nyomókötést kapott egy pár napig, hogy a feldagadt lábában a keringést helyrehozzák, és műthető állapotba kerüljön a kutya. Bekerülés után pár nappal került sor a műtétre, ami nagyon jól sikerült, pár nappal később elhagyhatta a kórházat.

Egy ideig speciális nyomókötést kellett viselnie, amit néhány nap után eltávolítottak.


Sajnos a lábikó nem gyógyul olyan ütemben, mint vártuk. Megindult egy gennyesedési folyamat a lábban, amit antibiotikummal kezeltek.


A gyógyszeres kezelés ellenére nem történt javulás, ezért tenyésztésre küldték a váladékot, így sikerült célirányos kezelést találni. A gyógyszeres kezelés még jelenleg is tart, és csak remélni merjük, hogy eredményes lesz. Amennyiben nem sikerül megállítani a gyulladásos folyamatot, illetve a láb vérkeringése nem javul, úgy legrosszabb lehetőségként még az amputáció lehetősége is felmerült sajnos.

Mókus műtéti és gyógykezelési költségei már meghaladták a 100.000 Ft-ot, ami hatalmas anyagi terhet jelent Boxer fajtamentő csoportunknak, hiszen a beáramló kutyák száma csak nő és nő.

Kérjük, akinek módjában áll, támogassa Mókus állatorvosi költségeit a Boxer fajtamentő csoport OTP Banknál vezetett bankszámlaszámára történő utalással 11710002-20084912.
A legkisebb összeg is nagy segítség számunkra.

Köszönjük :)




Megosztom a Facebookon