Boxermentés logo

Gazdira váró boxerekGazdira váró boxerek Gazdira váró boxer keverékekGazdira váró boxer keverékek Elveszett/talált boxerekElveszett/talált boxerek Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

(W)ebnapló(W)ebnapló Tudnivalók a boxerrőlTudnivalók a boxerről Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a kutyák között név alapján:


kutya/oldal

Keresés kritériumok alapján:

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Teddy ( 4/2015)
Nem: kan
Született: 2014.09.10.
Bekerült: 2015.01.10.

Teddy 2014. szeptemberi születésű, sárga színű, fajtatiszta boxer kan kölyök, akit egy országos hirdetési portálon hirdetett meg korábbi gazdája elajándékozásra, mert a kutya beteg volt. A lábai deformáltak voltak, a helyi állatorvos tanácsai alapján nem történt változás az állapotában.
A medvetalpas bababoxer lábdeformációjával az érkezését követően nem is tudtunk foglalkozni, mert véres hasmenése miatt az életéért aggódtunk leginkább. Állatorvosainknak hála sikerült hatékony terápiát találni és a hasmenést megállítani, de a pocakjának érzékenysége megmaradt, etetése körültekintést igényel.
Az ortopédiai vizsgálat is megtörtént: egyértelműen fejlődési rendellenesség áll a háttérben, genetikai probléma a csontnövekedésében. Az ízületcsontjai olyan hatalmasak már, mintha kifejlett kutya lenne, főleg a térdízülete.
A mellső lábain a 2 alkarcsontja nem ugyanolyan ütemben nő, ettől van ott a komolyabb torzulás. A könyöke jelenleg rendben van, ez nagyon jó, mert ennél a tünetnél a könyök ízület mehet véglegesen tönkre.
A növekedése során mind a két mellső lábában az egyik alkarcsont növekedési zónájának átvágására volt szükség, amit meg is kellett ismételni. A csontnövekedés befejeződött. Az utolsó ortopédiai kontroll alapján Teddy-t gyógyultnak nyilvánították. A műtétek és a fejlődési rendellenesség nyoma látszik a lábain, hiszen görbék, de ez őt a mozgásában és tevékenységeiben mit sem zavarja.
A műtéteknek köszönhetően élhető, vidám, mozgékony, boldog élete lehet, ehhez már csak egy szerető család hiányzik.
A hasmenés és emésztési gondjai vannak. Táplálására fokozottan oda kell figyelni, és speciálisan etetni. Jelenleg házi koszt diétán van: főtt hús, főtt rizs, zöldségek és gyümölcsök.

Teddy ideiglenes befogadónál él jelenleg.

2015. március 3: Teddy első műtétje. A részleteket ITT olvashatjátok.

2015. június:


2015. július:
További képek Teddyről ITT ! ! !Megosztom a Facebookon